Skip to main content
Logo Schaftenaar
Mieke Schaftenaar
Oefentherapeut Cesar

Speciaal voor
Chronische Pijn

Speciaal voor Chronische Pijnklachten

Al langere tijd pijnklachten? Dan kan het zijn dat je chronische pijn hebt. Dat betekent dat de oorzaak voor de pijn die je voelt is verdwenen, maar je toch pijnklachten houdt. Via Cesartherapie kun je meer grip krijgen op klachten en beter leren omgaan met de pijn.

 

Pijn: hoe & wat

Pijn is nuttig. Pijn waarschuwt immers dat er in het lichaam iets niet in orde is. Acute pijn heeft meestal een duidelijke oorzaak, zoals een wond. Dit soort pijn gaat meestal vanzelf weer over. Pijn kan echter chronisch worden. Dat is het geval als je langere tijd pijnklachten houdt, terwijl de oorzaak van de pijn verdwenen is. Deze pijn heeft geen waarschuwingsfunctie meer en gaat als het ware een eigen leven leiden. Dat is veelal negatief van invloed op je dagelijkse leven. Zo kan het zijn dat je bepaalde bewegingen vermijdt, uit angst voor pijn. Of je bijt je door die pijn heen, wat op termijn niet is vol te houden.

 

Wat kan ik voor je doen?

home folder chrpijn 173 270

Met collega’s die allemaal gespecialiseerd zijn in behandeling van pijnklachten (het Netwerk chronische pijn) is een methode ontwikkeld om chronische pijn te behandelen. In het netwerk zijn tal van professionals zoals revalidatieartsen en reumatologen vertegenwoordigd. Wij werken vanuit dezelfde visie en op dezelfde manier aan eenduidige pijnbehandeling. Mijn behandeling richt zich in eerste instantie niet op het wegnemen van de pijn, maar op meer inzicht krijgen in de pijn en het beter leren omgaan met pijn. Hierdoor krijg je meer grip op je leven. Meer weten? Kijk ook eens op www.netwerkchronischepijn.nl

 

Behandeling op maat

Na intake en onderzoek stel ik samen met jou behandeldoelen op. Belangrijk is waar jij aan wilt werken. De één wil bijvoorbeeld beter kunnen fietsen, de ander wil juist beter met spanningen omgaan. Je leert kritisch kijken naar de pijnklachten en je eigen functioneren en leert gebruikmaken van je mogelijkheden. Ik coach je daarbij. We gebruiken ook ‘gewone’ oefeningen vanuit de oefentherapie. We werken samen aan het herstel van de totale balans tussen lichaam en geest. Door je pijnklachten is de kans groot dat je anders bent gaan bewegen, wat ook andere pijnklachten kan geven.

 

 

Meer informatie? Bel voor een afspraak (0572) 35 83 25 of stuur een e-mail.

 

 

Logo ncp logo 150dpi

Voor de patienten

We zien je binnenkort
graag in onze praktijk

“Ik heb Mieke ervaren als een deskundige therapeute die je goed ziet en de behandeling op jou aanpast.

Neem contact op en maak vandaag nog een afspraak