Skip to main content
Logo Schaftenaar
Mieke Schaftenaar
Oefentherapeut Cesar

Wat is Cesar Oefentherapie?

Klachten die (zijn) ontstaan door een verkeerde houding of beweging, behandelen of voorkomen. Dat doet Oefentherapie Cesar, voor kinderen, jeugd en volwassen. Deze erkende behandelmethode wordt vergoed vanuit de aanvullende zorgverzekering en soms uit de basiszorgverzekering.

Bewegen … gaat niet altijd vanzelf goed

Iedereen beweegt op zijn eigen manier. Niet altijd is de manier waarop je loopt, zit of bukt de goede manier voor je lichaam. Je kunt daardoor klachten ontwikkelen aan het bewegingsapparaat. Denk aan pijn, krachtverlies of een bewegingsbeperking. Ook verkeerd gebruik van de spieren, spanningen, overbelasting of een (chronische) aandoening kunnen klachten geven. Oefentherapie Cesar kan helpen om van uw klacht(en) af te komen door bewuster met je lichaam om te gaan en bewuster te leren bewegen.

Gericht oefenen: een gezonder lichaam

Tijdens Cesartherapie optimaliseer ik samen met jou je gehele houding- en bewegingspatroon. Wij kijken naar het gehele lichaam. De oorzaak van een klacht zit namelijk niet altijd op dezelfde plek als de pijn: diverse lichaamsfuncties beïnvloeden elkaar. Ik maak je bewust van je houding en manier van bewegen. Zo krijg je inzicht in hoe je lichaam reageert op pijn, belasting en spanning. Een gericht oefenprogramma zorgt voor een gezonder lichaam. Cesartherapie kan ook veel doen voor een gezonde geest.

Bel voor een afspraak of meer informatie (0572) 35 83 25 of stuur een e-mail.

Voor de patienten

We zien je binnenkort
graag in onze praktijk

“Ik heb Mieke ervaren als een deskundige therapeute die je goed ziet en de behandeling op jou aanpast.

Neem contact op en maak vandaag nog een afspraak