Skip to main content
Logo Schaftenaar
Mieke Schaftenaar
Oefentherapeut Cesar

BeroepsVereniging en kwaliteitsregister

Ik ben lid van de Vereniging Van Oefentherapeuten Cesar en Mensendieck (VvOCM). Dit is de beroepsvereniging van oefentherapeuten en die telt ruim 1700 leden.

Kwaliteitsregister Paramedici

De beroepsvereniging is aangesloten bij de Stichting Kwaliteitsregister Paramedici. Als oefentherapeut sta ik hierin geregistreerd. Hiermee toon ik aan dat ik regelmatig bij- en nascholing volg en zo op de hoogte blijf van de nieuwste inzichten in mijn vakgebied. Dit is goed om te weten voor mijn cliënten, ook omdat zorgverzekeraars vaak alleen behandelingen vergoeden die gegeven worden door geregistreerde paramedici.

Je kunt het Kwaliteitsregister bekijken door te zoeken op ‘Schaftenaar’ of registratienummer 69901087594 op www.kwaliteitsregisterparamedici.nl.

Wat is een Paramedicus?

Een Paramedicus is iemand die voor zijn beroep medische behandelingen doet, maar geen arts of tandarts is. Een geregistreerde oefentherapeut wil zeggen dat hij/zij de opleiding oefentherapie Cesar of Mensendieck heeft afgerond en een bevoegd therapeut is.

Wet op de Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg – Wet BIG

Oefentherapeuten vallen onder artikel 34 van de Wet BIG. Dat betekent dat er een wettelijk beschermde opleidingstitel is. Verder geldt volgens de Wet BIG geen wettelijk register, maar heeft de beroepsvereniging wel een register van oefentherapeuten die voldoen aan de kwaliteitseisen. De oefentherapeuten vallen volgens de Wet BIG ook niet onder het tuchtrecht. Kijk voor meer informatie op www.bigregister.nl

Kijk voor meer informatie op de website van de Nederlandse Vereniging voor Oefentherapie: www.oefentherapeut.nl

Download de folder van de Vereniging voor Oefentherapeuten Cesar en Mensendieck.

Voor de patienten

We zien je binnenkort
graag in onze praktijk

“Ik heb Mieke ervaren als een deskundige therapeute die je goed ziet en de behandeling op jou aanpast.

Neem contact op en maak vandaag nog een afspraak