Skip to main content
Logo Schaftenaar
Mieke Schaftenaar
Oefentherapeut Cesar
Extra afbeelding Schaftenaar

Speciaal voor Bekkenklachten

Naast regulier Cesartherapeut ben ik ook bekkenoefentherapeut en gespecialiseerd in het behandelen van bekken- en bekkenbodemklachten en het geven van zwangerschapsbegeleiding. Houding- en bewegingsoefeningen kunnen juist ook dit soort klachten verminderen of wegnemen.

Bekkenklachten: waar en waarom?

Pijnklachten laag in de rug, bij het stuitje, het schaambot, in de liezen en/of billen of rondom de heupen? Dat kunnen bekkenklachten zijn. Die kunnen ontstaan tijdens of na een zwangerschap, door overbelasting, een val of door een langdurig verkeerde houding. Soms kan een verstoorde bekkenbodemfunctie ook invloed hebben op het plassen, de ontlasting of het vrijen.

Behandeling van bekkenklachten

Ik stel na een vraaggesprek en onderzoek vast waar de bekkenklachten vandaan komen. Vervolgens gaan wij aan de slag met het behandelplan. Je krijgt onder meer oefeningen voor een betere stand van heupen, bekken en onderrug. Je leert stabiliserende oefeningen en verbetert de spierkracht. Ook krijg je advies voor je houding en manier van bewegen in je dagelijkse leven.

Zwanger en bekkenklachten?

Bekkenklachten tijdens de zwangerschap? Dan is individuele therapie mogelijk tijdens de zwangerschap. Download hier de folder Bekkenklachten bij zwangerschap. Ook (of daarna) kan een zwangerschapscursus goed zijn. Je leert je houding aan te passen waardoor de kans op klachten kleiner is en je bestaande klachten beter onder controle krijgt.

Incontinentieklachten?

Verlies je ongewild urine of kun je de plas niet goed ophouden, dan kamp je met incontinentieklachten. Je bent niet de enige. Ongeveer 40 procent van alle vrouwen en 10 procent van de mannen in Nederland krijgt hier ooit mee te maken. Dit kan bijvoorbeeld komen na een zwangerschap of bij mannen door een prostaatprobleem. Goede uitleg over de werking van de blaas- en bekkenbodemspieren, adviezen voor toilethouding en ‘plastechniek’ en oefeningen helpen meestal goed.

Samenwerkingsverband Twente/Oost-Nederland

Als bekkenoefentherapeut maak ik deel uit van Pelvic. Pelvic (Latijn voor bekken) is een samenwerkingsverband tussen zeven oefentherapeuten in Twente/Oost-Nederland. Wij zijn gespecialiseerd in het behandelen van bekken- en bekkenbodemklachten en het geven van zwangerschapsbegeleiding. Zie voor meer informatie onze website: pelvic.nl

Meer informatie (0572) 35 83 25 of stuur een e-mail.

Voor de patienten

We zien je binnenkort
graag in onze praktijk

“Ik heb Mieke ervaren als een deskundige therapeute die je goed ziet en de behandeling op jou aanpast.

Neem contact op en maak vandaag nog een afspraak