Skip to main content
Logo Schaftenaar
Mieke Schaftenaar
Oefentherapeut Cesar

Hartkampweg 123
8101 WC Raalte
0572 358 325
mieke@cesar-raalte.nl

Laatste nieuws
Homepage Cesar-praktijk Schaftenaar

Wat is Cesartherapie en wordt het vergoed?

Klachten die (zijn) ontstaan door een verkeerde houding of beweging, behandelen of voorkomen. Dat doet Oefentherapie Cesar, voor kinderen, jeugd en volwassenen. Deze erkende behandelmethode wordt vergoed vanuit de aanvullende zorgverzekering en soms uit de basiszorgverzekering.

Over ons

Hoe werk ik?

Na een eerste gesprek en onderzoek maak ik in overleg met jou een behandelplan. Daarin staat waaraan je tijdens de behandeling oefentherapie kunt werken.

oc bekken 270 173

Bel of mail voor een eerste afspraak

Een afspraak maken kan per telefoon of e-mail. We bespreken tijdens dat gesprek de klachten en de invloed daarvan op je dagelijkse functioneren. En natuurlijk of daar met Cesartherapie iets aan gedaan kan worden.

Eerste onderzoek

We beginnen altijd met een vraaggesprek: wat zijn je klachten? Waar loop je in je dagelijkse leven tegenaan en wat wil je tijdens de behandeling leren? Tijdens het onderzoek kijk ik hoe je staat en beweegt. Hoe beweeglijk zijn je gewrichten? Hoe is de spanning in je spieren? Daarna bespreken we wat we kunnen doen aan je klachten. In overleg met jou maak ik een behandelplan. Daarin staat waaraan wij tijdens de behandelingen gaan werken.

Behandelingen en thuis oefenen

In een behandelplan staat bijvoorbeeld hoe je jouw lenigheid, coördinatie, spierkracht of ademhalingstechniek kunt verbeteren, zodat klachten verminderen of verdwijnen. Ook leren ontspannen kan een behandeldoel zijn. Oefeningen voor thuis zijn een belangrijk onderdeel van de therapie.

Bel voor een afspraak of meer informatie (0572) 35 83 25 of stuur een e-mail.

Over

Cesar praktijk Schaftenaar

U staat centraal

U staat centraal en krijgt altijd een behandeling op maat.

Bereikbaarheid

Ik ben bereikbaar via mieke@cesar-raalte.nl, 0572-358325. Als ik met een behandeling bezig ben, kan ik de telefoon niet altijd opnemen. Spreek dan even een bericht in, dan bel ik je terug.

Branchevereniging

Ik ben aangesloten bij de beroepsvereniging van oefentherapeuten Cesar en Mensendieck
(VVOCM). Kijk voor meer informatie op vvocm.nl

Volgens de laatste inzichten

Ik blijf via cursussen, trainingen en overleg met collega’s voortdurend op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in mijn vakgebied en pas die ook toe in mijn behandelingen.

Intake gesprek

Neem gerust contact op voor meer informatie over een intake gesprek

“Ik heb Mieke ervaren als een deskundige therapeute die je goed ziet en de behandeling op jou aanpast.

Neem contact op en maak vandaag nog een afspraak