Skip to main content
Logo Schaftenaar

Scoliose

Een scoliose is een zijdelingse verkromming van de wervelkolom. Je kunt hierdoor stijve schouders en gewrichten krijgen, de spierkracht vermindert, net als je coördinatie, evenwicht, ademhaling en uithoudingsvermogen.

Meer over scoliose

Heb je een niet-structurele scoliose, dan kan die vrijwel geheel worden gecorrigeerd. Bij een structurele scoliose is dat anders: veelal ontwikkelt die zich tijdens de groeiperiode. Door de asymmetrie in je houding (als gevolg van scoliose) verandert jouw houding en manier van bewegen. Dat kan weer zorgen voor tal van klachten die jouw functioneren thuis en op het werk negatief kunnen beïnvloeden.

Wat kan ik voor je doen?

Ik kijk naar je houding, de stand en beweeglijkheid van de wervelkolom, jouw gewrichten, totale spierkracht en in hoeverre klachten van invloed zijn op je dagelijkse manier van bewegen. Je oefent zodat je beweeglijkheid en spierkracht verbeteren. Ik besteed aandacht aan symmetrisch bewegen, zodat jouw houding en bewegingen beter in balans komen. Dit voorkomt in veel gevallen verergering van klachten of leidt tot vermindering van klachten.

Meer informatie? Bel voor een afspraak (0572) 35 83 25 of stuur een e-mail.

“Ik heb Mieke ervaren als een deskundige therapeute die je goed ziet en de behandeling op jou aanpast.

Neem contact op en maak vandaag nog een afspraak