Skip to main content
Logo Schaftenaar

Osteoporose

Broze botten zorgen voor osteoperose. Je hebt dan helaas een grotere kans op een botbreuk. Soms ervaar je klachten in rug, nek, schouders of heupen. Ook verminderd evenwicht of mindere coördinatie kunnen gevolgen zijn van osteoperose.

Wat gebeurt er?

Hormonen, aanleg en te weinig bewegen spelen een rol bij osteoperose. Vrouwen hebben er meer last van dan mannen. Vaak openbaart zich osteoperose na de menopauze, of wordt na een val met botbreuk duidelijk dat je osteoperose hebt. Soms ontstaat in de wervelkolom een inzakking, waardoor er een buiging in de wervelkolom ontstaat. je merkt dat omdat je dan kleiner wordt en pijnklachten ervaart in rug, nek, schouders en heupen.

Wat kan ik voor u doen?

Je kunt preventief iets doen om klachten die voortkomen uit osteoperose te voorkomen of te beperken. Ook bij klachten kun je veel aan Cesartherapie hebben. Je krijgt informatie en advies. Verder leer je goede coördinatie- en evenwichtsoefeningen, waardoor je weer vertrouwen krijgt in bewegen. Je traint je houding tijdens dagelijkse bewegingen en versterkt je spieren. Ook een goede ademhaling komt aan bod.

Meer informatie? Bel voor een afspraak (0572) 35 83 25 of stuur een e-mail.

“Ik heb Mieke ervaren als een deskundige therapeute die je goed ziet en de behandeling op jou aanpast.

Neem contact op en maak vandaag nog een afspraak