Skip to main content
Logo Schaftenaar

Oefentherapie voor de jeugd

In mijn praktijk behandel ik ook kinderen en jongeren. Zo kan het zijn dat er tijdens de groei een houdingsafwijking ontstaat. Zeker nu kinderen tegenwoordig minder spelen en ze met een verkeerde houding achter de computer zitten. Hierdoor kunnen klachten ontstaan van de rug, nek- schouders en hoofdpijn. Ik begeleid kinderen ook preventief, om klachten te voorkomen.

Ik zie ook kinderen die heel beweeglijk zijn in de gewrichten, waardoor zij bewegingen maken die eigenlijk niet ‘kunnen’. Dit veroorzaakt soms een afwijkend looppatroon, of heup- en knieklachten.

Ook kinderen en jongeren die tijdens het opgroeien een scoliose ontwikkelen, kunnen bij mij terecht. Vanaf 11 jaar kom ik soms een ernstige scoliose tegen. De laatste jaren komt de schoolarts minder op school en worden pubers minder gescreend op de ernstige vorm van scoliose. Bekijk daarom regelmatig de rug van uw puber. Trek aan de bel als je ziet dat de rug niet meer symmetrisch is.

Wat doe ik met de jeugd?

Na een intake en onderzoek starten we een behandeling. Die behandeling is aangepast aan de klachten en de houding van je kind en ik pas oefeningen aan op de belevingswereld van je kind. Het moet wel leuk zijn om ook thuis te oefenen. Spieren sterker maken of het corrigeren van een scoliose lukt niet met één keer in de week de spieren trainen.

Met oefentherapeuten uit onze regio hebben wij speciaal voor jongeren een leuk oefenschrift gemaakt. Hierin staan plaatjes van verschillende, belangrijke houdingen. Er staat een grappig stripverhaaltje in en er is veel ruimte om persoonlijke oefeningen te schrijven. De reacties zijn heel positief!

Meer informatie? Bel voor een afspraak (0572) 35 83 25 of stuur een e-mail.

“Ik heb Mieke ervaren als een deskundige therapeute die je goed ziet en de behandeling op jou aanpast.

Neem contact op en maak vandaag nog een afspraak