Skip to main content
Logo Schaftenaar

Hoofdpijn en Migraine

 

Als je vaak hoofdpijn hebt, kan dit je dagelijkse functioneren belemmeren. Er zijn veel soorten hoofdpijn: spierspanningshoofdpijn en migraine zijn het meest bekend.

Meer over hoofdpijn en migraine

Een drukkend, trekkend of klemmend gevoel om het hoofd. Dat kenmerkt (spier)spanningshoofdpijn. Meestal begint dat met een gespannen gevoel in de nek en schouders. Migraine kent meerdere, soms heftige symptomen, tot en met misselijkheid en niet tegen licht kunnen. Download hier de folder over spierspanningshoofdpijn.

Wat kan ik voor je doen?

Wat is de oorzaak van de hoofdpijn? Is dat je (werk)houding, heb je stress of gebruik je jouw nek en schouders wellicht niet op de juiste manier? Na een gesprek en onderzoek maak ik een behandelplan. Door oefeningen leer je je nek- en schouderspieren en je hoofd beter te ontspannen. Dat zorgt voor betere doorbloeding. Een combinatie van de juiste houding, goed gebruik van nek en schouders, goede spierspanning en goede ademhaling maakt je meer bewust van uw lichaam. Migraine is lastig behandelbaar, maar ontspanning van spieren kan wel een positief effect hebben, net als een andere levensstijl.

Meer informatie? Bel voor een afspraak (0572) 35 83 25 of stuur een e-mail.

“Ik heb Mieke ervaren als een deskundige therapeute die je goed ziet en de behandeling op jou aanpast.

Neem contact op en maak vandaag nog een afspraak