Skip to main content
Logo Schaftenaar

Artrose

Vaak slijtage genoemd, tast het kraakbeen in je gewrichten langzaam aan. Je kunt hierdoor klachten ervaren in bijvoorbeeld nek, onderrug, heupen, knieën of enkels.

Artrose: oorzaak en mogelijke gevolgen

Kraakbeen zorgt dat je gewrichten soepel kunt bewegen. Ook is het een soort ‘stootkussen’: het vangt de klappen op je gewrichten op. Verdwijnt het kraakbeen, dan moeten je botten dit zelf doen. Dat kan leiden tot botvervorming. Ook spieren, pezen en banden kunnen door artrose verzwakken. Op den duur kun je pijn krijgen. Soms moet een gewricht zelfs vervangen worden.

Wat kan ik voor u doen?

Beweging stimuleert behoud van het kraakbeen en smering van gewrichten. Oefeningen verminderen artroseklachten en stijfheid en versterken pezen en spieren rondom uw gewrichten. Zo kunnen zij schokken in de gewrichten beter helpen opvangen. Ik leer je verder dagelijkse bewegingen te doen met zo min mogelijk belasting van je gewrichten.

Ik geef tips om zo goed mogelijk om te gaan met pijnklachten en stijfheid en help je jouw belastbaarheid ontdekken: wat kan je lijf aan? Moet je een operatie ondergaan om bijvoorbeeld een knie of heup te vervangen? Voor en na de operatie kunnen Cesaroefeningen goed helpen.

Goed om te weten:

Behandeling voor artrose in knie of heup wordt vaak de eerste twaalf keer direct vergoed uit de basisverzekering.

Meer informatie? Bel voor een afspraak (0572) 35 83 25 of stuur een e-mail.

“Ik heb Mieke ervaren als een deskundige therapeute die je goed ziet en de behandeling op jou aanpast.

Neem contact op en maak vandaag nog een afspraak