Skip to main content
Logo Schaftenaar

Ademhalingsklachten

Ademhalingsklachten

Ademen doe je onbewust. Hierdoor weet je vaak niet of je snel of langzaam ademt. Door diverse oorzaken kan je ademhaling niet goed verlopen, waardoor je lichaam uit balans raakt. Klachten zijn het gevolg.

 

Klachten door verkeerde ademhaling

Door allergie, astma, longafwijkingen zoals longemfyseem en hyperventilatie kan de ademhaling verstoord raken. Dan raakt je lichaam uit balans. Duizeligheid, hartkloppingen, benauwdheid, vermoeidheid of moeite met doorademen: het zijn allemaal klachten die hierdoor kunnen ontstaan. Op den duur kan het zelfs lastig zijn om goed te functioneren.

 

Wat kan ik voor u doen?

Samen met jou ga ik op zoek naar de oorzaak van de ademhalingsproblemen. Je krijgt oefeningen en adviezen om weer zo natuurlijk en ontspannen mogelijk te leren ademen. We werken aan herstel van je balans door ontspanningsoefeningen. Ook krijg je inzicht in hoe je lichaam reageert op factoren die van invloed kunnen zijn op het ontstaan van de ademhalingsklachten. Hierdoor begrijp je jouw klachten beter, wat helpt bij acceptatie. Ik pas de behandeling aan, aan je persoonlijke omstandigheden.

 

Meer informatie? Bel voor een afspraak (0572) 35 83 25 of stuur een e-mail.

“Ik heb Mieke ervaren als een deskundige therapeute die je goed ziet en de behandeling op jou aanpast.

Neem contact op en maak vandaag nog een afspraak