Skip to main content
Logo Weultjes
Marleen Weultjes
Oefentherapeut Cesar

Collendoorn 10
8103 RJ Raalte
0572 360 150
marleen@cesar-raalte.nl

Psychosomatiek: balans lichaam & geest

Stress, negatieve gedachten, overbelasting of druk: het kan allemaal lichamelijke klachten veroorzaken. Als specialist in psychosomatische oefentherapie kijk ik naar de balans tussen lichaam en geest. Stress is helemaal niet erg, maar moet wel aan en uit kunnen. Als het niet meer uit kan, ontspan je niet meer en herstellen lichaam en geest zich niet meer voldoende, waardoor klachten ontstaan. Deze klachten herstellen meestal niet vanzelf. Lichaamsgerichte oefeningen (speciaal op u aangepast) en gesprekken herstellen uw balans.  

Niet in balans: wat merkt u?

Als zijn denken, voelen en doen niet in balans, dan kan dit klachten geven. Dit kunnen lichamelijke klachten zijn (zoals spierklachten, vermoeidheid, hoofdpijn, hartkloppingen, druk op de borst, hyperventilatie, misselijkheid en duizeligheid).

Het kan ook gaan om psychische klachten zoals gejaagdheid, piekeren, overprikkeling, (faal)angst, somberheid, prikkelbaarheid of onzekerheid. Het kan ook zijn dat u merkt dan u chaotisch wordt, minder geconcentreerd, slechter geheugen krijgt of meer fouten gaat maken. 

Tijdens de oefenbehandelingen ga ik samen met u op zoek naar de oorzaken van uw klachten. Zo wordt u zich bewust van wat u voelt en denkt in bepaalde situaties en krijgt u inzicht in de gedragspatronen die er in de loop van het leven zijn ontstaan. Door  verschillende lichamelijke oefeningen maakt u (weer) contact met uw ‘eigen ik’. U krijgt meer inzicht in uw klachten en leert uw lichamelijke en geestelijke patronen te voelen, te herkennen en te beïnvloeden. Zo ontdekt u uw grenzen en krijgt u meer zelfvertrouwen. Meer grip op uw eigen klachten maakt dat u krachtiger in het leven gaat staan.

Kortom een basis voor uw verdere leven!

Een -sessie-therapie

U bent tevreden met uzelf en u vindt dat u goed in balans bent. Maar soms is er een kleine kink in de kabel en merkt u dat er iets is waar u in vastloopt/ niet goed weet hoe u iets moet plaatsen of mee om moet gaan. Voor dit soort situaties kunt u een afspraak maken voor een-sessie-therapie.

Dit is een uitgebreide afspraak van een uur. Ik kijk samen met u naar de situatie en ga hier samen met u mee aan de slag. Hier staat wel een ander tarief voor dan een behandeling in de behandelserie. Meldt u wel even van te voren dat het om een een-sessie-therapie behandeling gaat.

Mocht uw problematiek toch uitgebreider zijn dan kan het zijn dat ik u voorstel er toch een behandelserie achteraan te zetten.

Klachten:

oc bekken 270 173
Voor de patienten

We zien u binnenkort
graag in onze praktijk

"Marleen is een betrokken en bekwaam therapeute, die verder kijkt dan alleen de klacht."

Neem contact op en maak vandaag nog een afspraak