Skip to main content
Logo Weultjes
Marleen Weultjes
Oefentherapeut Cesar

Collendoorn 10
8103 RJ Raalte
0572 360 150
marleen@cesar-raalte.nl

Praktijk oefentherapie Weultjes

De praktijk oefentherapie Weultjes is sinds 1991 in Raalte gevestigd. Oefentherapie Cesar is een holistische methode, die u helpt uw klachten te voorkomen of te verminderen. Dit kunnen klachten zijn aan spieren of gewrichten, maar ook problemen met de ademhaling, spanning of het slapen. Wij kijken altijd naar de samenhang van houding, manier van bewegen en uw dagelijks leven (zowel op het werk als privé)  dus naar het totaal plaatje. Een behandeling is dan ook altijd maatwerk.

Specialisaties

In de loop der jaren zijn er in de praktijk veel specialisaties bijgekomen: In eerste instantie heb ik mij gespecialiseerd in de sensomotorische ontwikkeling voor kinderen. Ik merkte dat ik veel affectie had met de psychologie en duidelijk het verband zag tussen lichamelijke klachten en de psyche van de mens. In 2008 ben ik de opleiding tot psychosomatisch oefentherapeut gaan volgen.  Eind 2010 ben ik afgestudeerd en sindsdien zie ik ook cliënten met psychosomatische klachten. In 2017 heb ik de sensomotoriek en de psychosomatiek met elkaar gecombineerd en (met aanvullende opleidingen, waaronder de sherborne opleiding) ben ik ook psychosomatische oefentherapeut voor kinderen geworden. Daarnaast heb ik mij in de jaren geschoold tot slaapoefentherapeut en met aanvullende opleidingen over chronische pijn ben ik aangesloten bij het netwerk chronische pijn.

Enthousiasme en volledige aandacht voor wie u bent als persoon zorgen voor goede resultaten in mijn praktijk.

Hoe werk ik?

In mijn behandelingen vind ik het belangrijk dat u inzicht krijgt in uw klacht, begrijpt waar we aan werken en weet hoe lichaam en geest werkt. 

U krijgt een schrift (of naslagwerk) waarin u opdrachten en oefeningen krijgt, zodat u thuis met de opgedane ervaring aan de slag kunt. Juist de combinatie van de afspraak in de praktijk met de thuisopdrachten maakt dat er echt een verandering in uw dagelijks leven op gang kan komen.

We doen altijd eerst een intake. Hierin doet u uw verhaal en ik kijk samen met u wat ik voor u kan betekenen in de behandeling die gaat plaatsvinden. Mocht het nodig zijn doe ik een lichamelijk onderzoek bij u.

Daarna bepaalt u of de behandeling u aanspreekt en of ik als persoon bij u pas.

Na een eerste gesprek en onderzoek maak ik in overleg met u een behandelplan. Daarin staat waaraan u tijdens de behandeling oefentherapie kunt werken.

oc bekken 270 173
Over

Praktijk oefentherapie Weultjes

U staat centraal

De behandeling is altijd aangepast op uw situatie en uw wensen. U als persoon en uw klacht staan centraal, want ieder mens is anders en uniek en verdient het beste dat er is.

Bereikbaarheid

k ben bereikbaar via marleen@cesar-raalte.nl of via 0572-360150. Als ik met een behandeling bezig ben, kan ik de telefoon niet altijd opnemen. Spreek dan even een bericht in, dan bel ik je terug.

Branchevereniging

Ik ben aangesloten bij de beroepsvereniging van oefentherapeuten Cesar en Mensendieck
(VVOCM). Kijk voor meer informatie op vvocm.nl

Volgens de laatste inzichten

Ik blijf via cursussen, trainingen en overleg met collega’s voortdurend op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in mijn vakgebied en pas die ook toe in mijn behandelingen.

We zien je graag binnenkort in onze praktijk

Mail of bel ons gerust voor een afspraak of voor een vraag over uw klacht. Regelmatig heb ik een wachtlijst. Ik doe mijn best u zo snel mogelijk in te plannen of u door te verwijzen naar een collega die bij u past.

"Marleen is een betrokken en bekwaam therapeute, die verder kijkt dan alleen de klacht."

Neem contact op en maak vandaag nog een afspraak