Skip to main content
Logo Weultjes
Marleen Weultjes
Oefentherapeut Cesar

Collendoorn 10
8103 RJ Raalte
0572 360 150
marleen@cesar-raalte.nl

Scoliose

Het kan zijn dat u op een gegeven moment ziet dat de rug van uw kind niet meer helemaal symmetrisch loopt. Dit is een scoliose (een zijdelingse verkromming van de wervelkolom)
Vanaf 11 jaar komen we de ernstige (structurele) scolioses tegen. Dit kan soms in hele korte tijd ontstaan. Deze moeten door de huisarts beoordeeld worden. Tip: De laatste jaren komt de schoolarts minder op school en worden pubers minder gescreend op de ernstige vorm van scoliose. Bekijk daarom regelmatig de rug van uw kind. Trek aan de bel als u ziet dat de rug niet meer symmetrisch is.

Door de asymmetrie in de houding (als gevolg van scoliose) verandert de houding en manier van bewegen van uw kind. Dat kan weer zorgen voor tal van klachten die het functioneren thuis en op school negatief kunnen beïnvloeden.

Wat kan ik voor uw kind doen?

Ik analyseer de houding, de stand en beweeglijkheid van de wervelkolom, de gewrichten, de totale spierkracht en in hoeverre de scoliose van invloed is op de dagelijkse manier van bewegen van uw kind. Aan de hand van wat daaruit komt maken we een plan. Scoliose corrigerend oefeningen staan altijd op het programma. Daarnaast zal er met uw kind oefeningen gedaan worden om de beweeglijkheid en de spierkracht te verbeteren.
Ik besteed aandacht aan het symmetrisch bewegen van de wervelkolom, zodat de houding en bewegingen beter in balans komen. Dit voorkomt in veel gevallen verergering van klachten/scoliose of leidt tot vermindering van klachten/scoliose. Dit is afhankelijk van de soort scoliose en of de scoliose is vastgegroeid of niet.
Daarnaast besteden we aandacht aan het evenwicht. Ook dit wordt beïnvloed door de scoliose

oc bekken 270 173
Voor de patienten

We zien u binnenkort
graag in onze praktijk

"Marleen is een betrokken en bekwaam therapeute, die verder kijkt dan alleen de klacht."

Neem contact op en maak vandaag nog een afspraak