Skip to main content
Logo Weultjes
Marleen Weultjes
Oefentherapeut Cesar

Collendoorn 10
8103 RJ Raalte
0572 360 150
marleen@cesar-raalte.nl

Psychosomatiek voor kinderen en jongeren

Is uw kind regelmatig niet in balans, gespannen, onrustig ,(faal)angstig, boos, onzeker of heeft het lichamelijke klachten (buikpijn, hoofdpijn, vermoeidheid, duizeligheid, spierpijn) waar geen lichamelijke oorzaak voor te vinden is, dan kunnen we daar met de psychosomatische oefentherapie aan werken.

Een kind ontwikkelt zich (op sensorisch, motorisch, emotioneel, cognitief en sociaal vlak) door te bewegen, te ervaren en te doen. Voor een kind is benoemen waar het last van heeft vaak lastig. Daarom uit onbalans zich vaak in ongewenst gedrag.

Bij de psychosomatische oefentherapie staat het doen en ervaren centraal. Door oefeningen en spelenderwijs bezig te zijn leert uw kind zijn emoties te voelen en te herkennen. Uw kind leert te ontspannen, zelfbewuster en weerbaarder te worden. Het leert emoties en stress beter te reguleren en met meer zelfvertrouwen in het leven te staan.

Door het ervaren worden de eigen ik en de minder krachtige kanten van het kind weer sterker en kan de normale ontwikkeling van het kind op alle vlakken weer goed op gang komen.

Het is de basis voor zijn/haar verdere leven!!

Voor uw kind bent u als ouder heel belangrijk. De behandeling zal naast het begeleiden van het kind ook tips voor u als ouder bevatten.
Oefentherapie voor jongeren

Voor jongeren is ook de behandeling aangepast aan de belevingswereld en de problematiek van de jongere zelf. Ook hier staat het leren voelen, het ontspannen, het herkennen en resetten van emoties centraal.

oc bekken 270 173
Voor de patienten

We zien u binnenkort
graag in onze praktijk

"Marleen is een betrokken en bekwaam therapeute, die verder kijkt dan alleen de klacht."

Neem contact op en maak vandaag nog een afspraak