Skip to main content
Logo Weultjes
Marleen Weultjes
Oefentherapeut Cesar

Collendoorn 10
8103 RJ Raalte
0572 360 150
marleen@cesar-raalte.nl

Hypermobiliteit

Zakt uw kind door zijn enkels en ziet u het teveel bewegen in de gewrichten? Dan kan het zijn dat uw kind hypermobiel is. Dan zijn de banden en pezen van uw kind te soepel. Hierdoor krijgen de gewrichten onvoldoende steun en worden te beweeglijk. Uw kind kan pijnklachten krijgen aan spieren en/of gewrichten. Het is belangrijk klachten voor te blijven en op tijd aan de bel te trekken bij de oefentherapeut om het lichaam zoveel mogelijk in balans te brengen.

Te beweeglijk: lastig!

Als de banden en pezen te soepel zijn, moeten de spieren het gebrek aan stabiliteit in de gewrichten compenseren. Wordt dit niet op de goede manier gedaan, dan kunnen de spieren overbelast raken. Overbelasting kan tot klachten leiden.

Wat kan ik voor uw kind doen?

Ik leer uw kind de gewrichten zo goed mogelijk te belasten en te gebruiken. We gaan spelenderwijs oefenen met het versterken van de spieren rondom de hypermobiele gewrichten en ontwikkelen zo meer stabiliteit in het lichaam. Bij pijnklachten gaan we met oefeningen deze verminderen. Ook een goed oefenprogramma voor thuis is bij hypermobiliteit belangrijk. Door een goede balans tussen belasting en belastbaarheid kunnen nieuwe klachten voorkomen worden.

oc bekken 270 173
Voor de patienten

We zien u binnenkort
graag in onze praktijk

"Marleen is een betrokken en bekwaam therapeute, die verder kijkt dan alleen de klacht."

Neem contact op en maak vandaag nog een afspraak