Skip to main content
Logo Weultjes
Marleen Weultjes
Oefentherapeut Cesar

Collendoorn 10
8103 RJ Raalte
0572 360 150
marleen@cesar-raalte.nl

Scoliose

Scoliose

Een scoliose is een zijdelingse verkromming van uw wervelkolom. U kunt hierdoor stijve schouders en gewrichten krijgen, uw spierkracht vermindert, net als uw coördinatie, evenwicht, ademhaling en uithoudingsvermogen.

Meer over scoliose

Heeft u een niet-structurele scoliose, dan kan die vrijwel geheel worden gecorrigeerd. Bij een structurele scoliose is dat anders: veelal ontwikkelt die zich tijdens de groeiperiode. (zie ook oefentherapie voor de jeugd).

Door de asymmetrie in uw houding (als gevolg van scoliose) verandert uw houding en manier van bewegen. Dat kan weer zorgen voor tal van klachten die uw functioneren thuis en op uw werk negatief kunnen beïnvloeden.

Wat kan ik voor u doen?

Ik kijk naar uw houding, de stand en beweeglijkheid van uw wervelkolom, uw gewrichten, uw totale spierkracht en in hoeverre uw klachten van invloed zijn op uw dagelijkse manier van beweging. U oefent zodat uw beweeglijkheid en spierkracht verbeteren. Ik besteed aandacht aan symmetrisch bewegen, zodat uw houding en bewegingen beter in balans komen. Dit voorkomt in veel gevallen verergering van klachten/scoliose of leidt tot vermindering van klachten/scoliose.

Meer informatie? Bel (0572) 360150 voor een afspraak of stuur een e-mail.

We zien je graag binnenkort in onze praktijk

Mail of bel ons gerust voor een afspraak of voor een vraag over uw klacht. Regelmatig heb ik een wachtlijst. Ik doe mijn best u zo snel mogelijk in te plannen of u door te verwijzen naar een collega die bij u past.

"Marleen is een betrokken en bekwaam therapeute, die verder kijkt dan alleen de klacht."

Neem contact op en maak vandaag nog een afspraak