Skip to main content
Logo Weultjes
Marleen Weultjes
Oefentherapeut Cesar

Collendoorn 10
8103 RJ Raalte
0572 360 150
marleen@cesar-raalte.nl

Osteoporose

Osteoporose

Broze botten zorgen voor osteoperose. U hebt dan helaas een grotere kans op een botbreuk. Soms ervaart u klachten in uw rug, nek, schouders of heupen. Ook verminderd evenwicht of mindere coördinatie kunnen gevolgen zijn van osteoperose.

Wat gebeurt er?

Hormonen, aanleg en te weinig bewegen spelen en rol bij osteoperose. Vrouwen hebben er meer last van dan mannen. Vaak openbaart zich osteoperose na de menopauze, of wordt na een val met botbreuk duidelijk dat u osteoperose heeft. Soms ontstaat in de wervelkolom een inzakking, waardoor er een buiging in de wervelkolom ontstaat. U merkt dat omdat u dan kleiner wordt en u pijnklachten ervaart in uw rug, nek, schouders en heupen.

Wat kan ik voor u doen?

U kunt preventief iets doen om klachten die voortkomen uit osteoperose te voorkomen of te beperken. Ook bij klachten kunt u veel aan Cesartherapie hebben. U krijgt informatie en advies. Verder leert u goede coördinatie en evenwichtoefeningen, waardoor u weer vertrouwen krijgt in bewegen. U traint uw houding tijdens dagelijkse bewegingen en versterkt uw spieren. Ook een goede ademhaling komt aan bod.

Meer informatie? Bel (0572) 360150 voor een afspraak of stuur een e-mail.

We zien je graag binnenkort in onze praktijk

Mail of bel ons gerust voor een afspraak of voor een vraag over uw klacht. Regelmatig heb ik een wachtlijst. Ik doe mijn best u zo snel mogelijk in te plannen of u door te verwijzen naar een collega die bij u past.

"Marleen is een betrokken en bekwaam therapeute, die verder kijkt dan alleen de klacht."

Neem contact op en maak vandaag nog een afspraak