Skip to main content
Logo Weultjes
Marleen Weultjes
Oefentherapeut Cesar

Collendoorn 10
8103 RJ Raalte
0572 360 150
marleen@cesar-raalte.nl

Artrose

Artrose (vaak slijtage genoemd) tast het kraakbeen in uw gewrichten langzaam aan. Uw kunt hierdoor klachten ervaren in bijvoorbeeld uw nek, onderrug, heupen, knieën of enkels.

Artrose: oorzaak en mogelijke gevolgen

Kraakbeen zorgt dat u uw gewrichten soepel kunt bewegen. Ook is het een soort ‘stootkussen’: het vangt de klappen op uw gewrichten op. Verdwijnt het kraakbeen, dan moeten uw botten dit zelf doen. Dat kan leiden tot botvervorming. Ook uw spieren, pezen en banden kunnen door artrose verzwakken. Op den duur kunt u pijn krijgen. Soms moet een gewricht zelfs vervangen worden.

Wat kan ik voor u doen?

Beweging stimuleert behoud van het kraakbeen en smering van gewrichten. Oefeningen verminderen uw artroseklachten en stijfheid en versterken pezen en spieren rondom uw gewrichten. Zo kunnen zij schokken in de gewrichten beter helpen opvangen. Ik leer u verder uw dagelijkse bewegingen te doen met zo min mogelijk belasting van uw gewrichten.

Ik geef tips om zo goed mogelijk om te gaan met pijnklachten en stijfheid en help u uw belastbaarheid ontdekken: wat kan uw lijf aan? Moet u een operatie ondergaan om bijvoorbeeld een knie of heup te vervangen? Voor en na de operatie kunnen Cesaroefeningen goed helpen.

Goed om te weten:

Behandeling voor artrose in knie of heup wordt vaak de eerste twaalf keer direct vergoed uit de basisverzekering.

Meer informatie? Bel voor een afspraak (0572) 360150 of stuur een e-mail.

We zien je graag binnenkort in onze praktijk

Mail of bel ons gerust voor een afspraak of voor een vraag over uw klacht. Regelmatig heb ik een wachtlijst. Ik doe mijn best u zo snel mogelijk in te plannen of u door te verwijzen naar een collega die bij u past.

"Marleen is een betrokken en bekwaam therapeute, die verder kijkt dan alleen de klacht."

Neem contact op en maak vandaag nog een afspraak