Skip to main content
Logo Weultjes
Marleen Weultjes
Oefentherapeut Cesar

Collendoorn 10
8103 RJ Raalte
0572 360 150
marleen@cesar-raalte.nl

Ademhalingsklachten

Ademhalingsklachten

Ademen doe je onbewust. Hierdoor weet je vaak niet of je snel of langzaam ademt bijvoorbeeld. Door diverse oorzaken kan je ademhaling niet goed verlopen, waardoor je lichaam uit balans raakt. Klachten zijn het gevolg.

 

Klachten door verkeerde ademhaling

Door allergie, astma, longafwijkingen zoals longemfyseem en hyperventilatie kan de ademhaling verstoord raken. Dan raakt je lichaam uit balans. Duizeligheid, hartkloppingen, benauwdheid, vermoeidheid of moeite met doorademen: het zijn allemaal klachten die hierdoor kunnen ontstaan. Op den duur kan het zelfs lastig zijn om goed te functioneren.

 

Wat kan ik voor u doen?

Samen met u ga ik op zoek naar de oorzaak van uw ademhalingsproblemen. U krijgt oefeningen en adviezen om weer zo natuurlijk en ontspannen mogelijk te leren ademen. We werken aan herstel van uw balans door ontspanningsoefeningen. Ook krijgt u inzicht in hoe uw lichaam reageert op factoren die van invloed kunnen zijn op het ontstaan van uw ademhalingsklachten. Hierdoor begrijpt u uw klachten beter, wat helpt bij acceptatie. Ik pas de behandeling aan naar uw persoonlijke omstandigheden.

 

Hyperventilatieklachten? Kijk dan ook even onder ‘psychosomatische’ oefentherapie.

 

Meer informatie? Bel (0572) 360150 voor een afspraak of stuur een e-mail.

We zien je graag binnenkort in onze praktijk

Mail of bel ons gerust voor een afspraak of voor een vraag over uw klacht. Regelmatig heb ik een wachtlijst. Ik doe mijn best u zo snel mogelijk in te plannen of u door te verwijzen naar een collega die bij u past.

"Marleen is een betrokken en bekwaam therapeute, die verder kijkt dan alleen de klacht."

Neem contact op en maak vandaag nog een afspraak